KoiratanssiKoiratanssissa ohjaaja ja koira tekevät yhteistyönä musiikin tahdissa liikesarjoja, jotka kilpailu- ja näytöstilanteita varten kootaan yhtenäiseksi koreografiaksi. Koiratanssia on harrastettu Suomessa 2000-luvun alusta ja laji saavutti myös Kennelliiton virallisen lajin statuksen vuonna 2010.

Koiratanssissa on kaksi eri lajia, joissa kisataan erikseen:

Freestyle (FS) eli vapaatanssi muodostuu vapaavalintaisista liikkeistä, jotka yhdistetään toisiinsa sujuvaksi koreografiaksi. Mitään pakollisia liikkeitä siis ei ole, joten laji sopii myös sellaisille koirakoille, joilla on liikerajoitteita.

Heelwork to music (HTM) on seuraamista musiikin tahdissa. HTM:ssä on 10 positiota eli ohjaajan suhteen määrättyä asemaa, joissa koira voi seurata ohjaajaansa eri suuntiin. Koira ei saa missään vaiheessa ohjelmaa olla ohjaajasta kahta metriä kauempana.

Koiratanssissa on tarkoitus tuoda esille koiran persoonaa ja liikkeet tulee valita koiran fyysisille ominaisuuksille sopiviksi. Lajin tulee ilmentää hyvää yhteistyötä ja kokemuksen tulee olla katsojallekin miellyttävä.